Net zoals in elk Vlaams gezin, staat er ook bij ons veel Tupperware in de kast. Het ene wordt al vaker gebruikt dan het andere.
Het receptje voor vol-au-vent op de Tupperwaremanier wordt hier echt gesmaakt. Let op de woordspeling!!
Dit was ons avondeten op woensdag:
De champignonekes waren uitverkocht en bladerdeegjes had ik ook niet meer...
Wat heeft u nodig:
- 400g kipfilets / kippenblokjes
- 200g gemengd (gekruid) gehakt
- blikje champignonstukjes
- 200ml (magere) melk
- 100ml verse room
- 3 (grote) eetlepels zelfrijzend bakmeel
- kipkruiden, paprikapoeder, (zout)
- 4 grote bladerdeegpasteitjes (of 8 kleine)
- eventueel citroensap
Deze hoeveelheid wordt bij ons thuis met 2 volwassenen en een 3-jarige opgegeten, maar is in principe voor 4 personen.
De bereiding:
- Verwarm de bladerdeegjes in de traditionele oven.
- Snij de kip in stukjes en doe deze in de Tupperware MicroPlus (Rond - 2,25l)*
- Rol balletjes van het gehakt en voeg deze bij de kippenblokjes
- Voeg de afgespoelde champignongstukjes toe aan de kip en het gehakt
- Bestrooi met veel kipkruiden, paprikapoeder (en een beetje zout) en meng alles door elkaar
- Zet het deksel op de kom en plaats in de microgolfoven (9 min op 1000Watt / 10 min op 900Watt)
- Meng de melk, room en het zelfrijzend bakmeel
- Giet dit mengsel over het vlees en de champignons.
- Zet alles nog 4 minuten in de microgolfoven (4 min op 1000Watt / 4,5 min op 900Watt)
- Roer alles goed om (voeg citroensap naar smaak toe) en serveer in de bladerdeegpasteitjes.
* Ik heb geen ervaring met het maken van dit recept in andere potten/kommen/schotels die geschikt zijn voor de microgolf. Ervaringen hiermee zijn steeds welkom!!
Smakelijk! Laten jullie me weten wat je ervan vond?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten