vrijdag 17 oktober 2014

Vol-au-vent à la Tupperware

Snelle vol-au-vent dus.

Net zoals in elk Vlaams gezin, staat er ook bij ons veel Tupperware in de kast. Het ene wordt al vaker gebruikt dan het andere.
Het receptje voor vol-au-vent op de Tupperwaremanier wordt hier echt gesmaakt. Let op de woordspeling!!

Dit was ons avondeten op woensdag:
De champignonekes waren uitverkocht en bladerdeegjes had ik ook niet meer...

Wat heeft u nodig:
- 400g kipfilets / kippenblokjes
- 200g gemengd (gekruid) gehakt
- blikje champignonstukjes
- 200ml (magere) melk
- 100ml verse room
- 3 (grote) eetlepels zelfrijzend bakmeel
- kipkruiden, paprikapoeder, (zout)
- 4 grote bladerdeegpasteitjes (of 8 kleine)
- eventueel citroensap

Deze hoeveelheid wordt bij ons thuis met 2 volwassenen en een 3-jarige opgegeten, maar is in principe voor 4 personen.

De bereiding:
- Verwarm de bladerdeegjes in de traditionele oven.
- Snij de kip in stukjes en doe deze in de Tupperware MicroPlus (Rond - 2,25l)*
- Rol balletjes van het gehakt en voeg deze bij de kippenblokjes
- Voeg de afgespoelde champignongstukjes toe aan de kip en het gehakt
- Bestrooi met veel kipkruiden, paprikapoeder (en een beetje zout) en meng alles door elkaar
- Zet het deksel op de kom en plaats in de microgolfoven (9 min op 1000Watt / 10 min op 900Watt)
- Meng de melk, room en het zelfrijzend bakmeel
- Giet dit mengsel over het vlees en de champignons.
- Zet alles nog 4 minuten in de microgolfoven (4 min op 1000Watt / 4,5 min op 900Watt)
- Roer alles goed om (voeg citroensap naar smaak toe) en serveer in de bladerdeegpasteitjes.


* Ik heb geen ervaring met het maken van dit recept in andere potten/kommen/schotels die geschikt zijn voor de microgolf. Ervaringen hiermee zijn steeds welkom!!

Smakelijk! Laten jullie me weten wat je ervan vond?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...